Sztab pomorskich przedsiębiorcówNewsletter
HomeAktualności[WARSZTATY] Nowoczesna gastronomia i kelnerstwo - spełnienie oczekiwań współczesnego Klienta a współpraca pomiędzy sektorem edukacji i biznesem...
BCU zaproszenie

[WARSZTATY] Nowoczesna gastronomia i kelnerstwo - spełnienie oczekiwań współczesnego Klienta a współpraca pomiędzy sektorem edukacji i biznesem

Serdecznie zapraszamy przedstawicieli podmiotów oraz instytucji związanych z dziedziną gastronomii i kelnerstwa, przedstawicieli placówek kształcących w zawodach gastronomicznych i kelnerskich oraz pokrewnych, przedstawicieli pracodawców oraz przedsiębiorców z branży gastronomicznej, ekspertów w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa a także wszystkich zainteresowanych, do udziału w warsztatach integracyjno-wspierających pn.

 

NOWOCZESNA GASTRONOMIA I KELNERSTWO – SPEŁNIENIE OCZEKIWAŃ WSPÓŁCZESNEGO KLIENTA A WSPÓŁPRACA POMIĘDZY SEKTOREM EDUKACJI I BIZNESEM

 

realizowanych w siedzibie Pomorskiej Izby Rzemieślniczej Małych i Średnich Przedsiębiorstw w Gdańsku, ul. Piwna 1/2, 80-831 Gdańsk w terminie: 3 kwietnia 2025 r. w godz. 10:00-14:00.

 

W programie:

  • Warsztaty kulinarne.
  • Wykłady i panele dyskusyjne obejmujące następujące zagadnienia:
    • Przygotowanie kadr na potrzeby nowoczesnej gospodarki – prezentacja oferty Niepublicznego Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie.
    • Nowoczesne techniki gastronomiczne i kelnerskie, innowacje technologiczne, cyfrowe oraz dobre praktyki ekologiczne w gastronomii i kelnerstwie.
    • Współpraca pomiędzy szkołami, uczelniami i pracodawcami z branży gastronomicznej w zakresie dostosowania kształcenia zawodowego do aktualnych potrzeb rynku pracy – przykłady dobrych praktyk.
  • Quiz z nagrodami.

 

Udział w warsztatach pozwoli na:

  • Nawiązanie oraz wzmocnienie współpracy pomiędzy biznesem a kształceniem zawodowym,
  • Uzyskanie aktualnej wiedzy oraz poznanie najlepszych praktyk w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa, 
  • Wymianę doświadczeń i nawiązywanie kontaktów pomiędzy uczestnikami warsztatów,
  • Promocję współpracy z ośrodkami badawczymi, a także innymi instytucjami, które mogą wspierać upowszechnianie rozwiązań z zakresu transformacji cyfrowej, zielonej, innowacji, nowoczesnych metod edukacyjnych w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa.

 

Organizatorem wydarzenia jest Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU), niepubliczna placówka kształcenia, szkolenia i egzaminowania o zasięgu ogólnokrajowym, integrująca szkoły prowadzące kształcenie zawodowe, placówki kształcenia ustawicznego, centra kształcenia zawodowego, uczelnie oraz podmioty, które prowadzą działalność w zakresie gastronomii I kelnerstwa. Organem prowadzącym BCU jest Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Tarnowie. Niniejsza inicjatywa realizowana jest we współpracy z partnerem branżowym - Stowarzyszeniem Polska Akademia Sztuki Kulinarnej oraz z partnerami dodatkowymi, tj. Podkarpacką Akademią Przedsiębiorczości Katarzyna Podraza oraz Podkarpacką Akademią Umiejętności Piotr Bassara. Branżowe Centrum Umiejętności promuje kształcenie i pracę w zawodach gastronomicznych, inicjuje współpracę pracodawców, szkół i uczelni wyższych, która ma na celu m.in. transfer wiedzy, upowszechnianie innowacji technologicznych, cyfrowych, zielonych oraz nowatorskich rozwiązań w kształceniu branżowym.

 

Udział w warsztatach jest bezpłatny. Aby wziąć udział w wydarzeniu należy przesłać skan uzupełnionego i podpisanego formularza zgłoszeniowego do udziału w warsztatach do dnia 28 marca 2025r. do godz. 16.00 na adres e-mail: sprzystasz@pap.rzeszow.pl. W przypadku dodatkowych pytań serdecznie zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 572 814 132.

 

Formularz_zgłoszeniowy_warsztaty_BCU

 

Liczba miejsc jest ograniczona. Osoby zakwalifikowane do udziału w warsztatach otrzymają potwierdzenie udziału w ww. wydarzeniu. Serdecznie zapraszamy!

 

Warsztaty integracyjno-wspierające realizowane są w ramach projektu pn. „Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa”, współfinansowanego ze środków UE w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności, Komponent A „Odporność i konkurencyjność gospodarki”, Inwestycja A.3.1.1. „Wsparcie rozwoju nowoczesnego kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się przez całe życie.”